Digitalisaatio

Copilot tulee muuttamaan työntekoa

Julkaistu 18.03.2024

Tuttu sanonta ”työskentele viisaammin, älä kovemmin” on tuttu monille meistä. Nyt tuo lausahdus on saanut uuden merkityksen kun Microsoftin Copilot on tullut ryminällä markkinoille.

Copilot on tekoälypohjainen tuottavuustyökalu, joka on liitettävissä MS Officen palveluihin. Copilot tuo tekoälyn avuksi arjen tekemiseen. Copilot tulee olemaan varmasti oleellinen osa modernia työn tekemistä, kysymys on vain käyttöönottoajan pituudesta.

Copilot mahdollistaa työn tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kasvattamisen käyttäjilleen. Samalla se mahdollistaa organisaation tuottavuusloikan hyödyntämisen.

Huomioi ainakin nämä seikat Copilotin ja  tekoälyn käytössä

Jokaisen organisaation on löydettävä oma tapansa hyödyntää Copilot-ratkaisua. Vaikka ratkaisun voi tilata lisenssin muodossa käyttöönsä helposti, vaatii sen käyttö organisaation tasolla muutaman asian huomioonottamista. Copilotin käyttöönotto voi olla tilanne, mutta sen tuoma muutos organisaatioon on prosessi.

Aihetta ja tekoälyn käytön valmistelua voi lähestyä karkealla tasolla mm. seuraavien neljän osa-alueen kautta. Näiden osa-alueiden tulee olla kunnossa, jotta käyttöönotto ja sen tuottamien mahdollisuuksien hyödyntäminen etenee suunnitellusti.

 1. Datan merkitys, sen suojaaminen, luokittelu ja merkityksen ymmärtäminen
  Datan hyödyntäminen astuu kirjaimellisesti uuteen aikakauteen Copilotin käytön myötä. Samalla se asettaa vaatimukset datan hallinnalle. Onhan kaikki tarpeellinen otettu huomioon.
 2. Turvallisuus, vastuullisuus ja yksityisyys
  On tärkeää huomioida tietoturva, tekoälyn vastuullinen käyttö (mm. eettisyys) ja samalla suojata kriittinen data yksityisyyttä kunnioittaen.
 3. Tulevaisuuden työkalu ja osaaminen
  Tuottavuushyödyn realisoiminen vaatii jatkuvaa käyttöä. Aluksi opettelua, sitten integrointia jokapäiväiseen työhön.
 4. Yksilö on aina vastuussa
  Käyttäjien on ymmärrettävä oma vastuunsa ja roolinsa tekoälyn käyttämisessä. Käyttäjä päättää, mitä tuloksia käyttää, muokkaa tai hylkää.

Miten lähteä liikkeelle Copilotin kanssa?

Aluksi voi koota yrityksestä pilottiryhmän, joka lähtee asian kanssa liikkeelle. Samanaikaisesti kannattaa miettiä sekä teknisiä että toiminnallisia seikkoja, jotka tulee varmistaa Copilotin käytön ohessa. Pilottiryhmän kannattaa olla riittävän iso, jotta käyttökokemuksia saadaan ja asiaa mietitään eri näkökulmilta. Kannattaa muistaa, että Copilotin hyödyntäminen ei ole pelkkää teknologiaa, vaan isolta osalta ihmisten ja organisaation työtapojen ja toimintamallien kehittämistä.


Me autamme

Integral on IT-yhtiö, jonka keskiössä on työelämän hallinnan parantaminen. Työelämän hallinnan parantaminen mahdollistaa tuottavuuden ja hyvinvoinnin kasvattamisen sekä tulevaisuuden työelämän polun varmistamisen. Osa-alueina työelämänhallinassa ovat teknologia, data ja ihmiset. Autamme mielellämme ja kerromme lisää meidän tavastamme lähestyä tekoälyn hyödyntämistä organisaatioissa. Varaa aika, aloitetaan yhdessä.

Lue lisää aiheesta

Tavalla tai toisella palovaroittimet tulevat nostamaan taloyhtiön kustannuksia, sillä hankinnan lisäksi hoidettavaksi tulevat ylläpitoprosessi ja siihen liittyvät ohjeet, asiakaspalvelurajapinnat ja tehtävät.
Tietoturvan päivitykset eivät ole vain tekninen vaatimus, vaan välttämättömyys. Missä tilassa teidän organisaationne päivitykset ovat?
Tekoälyn käyttöönottaminen yrityksissä vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista useilla eri osa-alueilla. Kokosimme yhteen keskeiset vaatimukset, jotka yritysten tulee ottaa huomioon tekoälyratkaisujen onnistuneessa implementoinnissa. Strateginen suunnittelu...