BIIT-palvelut

Data – arvokas tuotannontekijä hyötykäytössä

Julkaistu 27.02.2023

Datasta on tullut yhä tärkeämpi kilpailutekijä, joka auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä ja saamaan kilpailuetua markkinoilla.

Yhä useampi yritys on tilanteessa, jossa data on heille suuri mahdollisuus ja pääoma. Miten saada data käyttöön, miten säilöä sitä ja miten varmistaa sen hyödynnettävyys? Yrityksen IT-ratkaisu joko mahdollistaa tai estää datan hyödyntämisen arjen toiminnassa.

Missä yrityksesi data sijaitsee ja miten sitä voi käyttää?

Sillä on merkitystä, millä alustalla dataasi käsitellään. Me tarjoamme omille asiakkailemme Nutanixin kehittynyttä hyperkonvergenssiteknologiaa. Nutanix on alan globaali markkinajohtaja.

Nutanixin ohjelmisto yhdistää palvelinten prosessointi-, tallennus- ja virtuaaliresurssit yhdeksi data- alustaksi. Sen avulla pysytään tehostamaan ja yksinkertaistamaan monimutkaisuutta perinteisessä konesaliarkkitehtuurissa. Samalla alusta tarjoaa mahdollisuuden yksinkertaistaa ja automatisoida IT-prosesseja. Näin tärkeitä palveluja voidaan tuottaa asiakkaalle joustavasti, turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

Nutanix-teknologiaa hyödyntämällä asiakkaamme pystyvät ajamaan sovelluksia joko omassa salissaan tai hybridiratkaisuna julkipilvessä oman salinsa rinnalla, asiakkaan omien tarpeiden ja liiketoimintamallien mukaisesti. Nutanix on ohjelmistopohjainen hyperkonvergenssialusta, joka yhdistää tietojenkäsittelyn, tallennuksen ja verkon yhdeksi kokonaisuudeksi.

Nutanixin hyödyt

  1. Helppo hallinta: Nutanixin ohjelmistopohjainen lähestymistapa tietojärjestelmiin helpottaa niiden hallintaa. Nutanixin hallintapaneeli mahdollistaa yhden näkymän koko tietojärjestelmään, joka yhdistää tietojenkäsittelyn, tallennuksen ja verkon.
  2. Skalautuvuus: Nutanix mahdollistaa joustavan infrastruktuurin, joka voi kasvaa tai supistua tarpeen mukaan. Tämä mahdollistaa kustannusten hallinnan ja varmistaa, että organisaatio voi reagoida nopeasti muuttuviin tarpeisiin.
  3. Korkea suorituskyky: Nutanixin hyperkonvergenssialusta mahdollistaa korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelyssä, mikä on tärkeää useille organisaatioille. Nutanix tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää erilaisia tietojärjestelmän rakentamiseen tarvittavia laitteistoja ja komponentteja.
  4. Helppo integrointi: Nutanix integroituu helposti useisiin erilaisiin tietojärjestelmiin ja pilvipalveluihin. Tämä mahdollistaa organisaation jatkuvan kehityksen ja kasvun, sillä Nutanixin käyttö ei rajoita organisaation tulevia liiketoiminnan tarpeita.
  5. Datan suojaus ja turvallisuus: Nutanixin käyttö vähentää tietoturvauhkia, sillä se tarjoaa useita suojausominaisuuksia, kuten salaus ja segmentointi. Nutanixin käyttö voi auttaa organisaatiota pysymään turvassa erilaisilta tietoturvauhilta.

Datan arkistointi – hinta ja saavutettavuus

Datan määrä on valtava ja kasvaa koko ajan. Määrän kasvun myötä keskusteltavaksi yrityksissä tulee myös datan arkistointi ja säilyttäminen. Millä alustalla ja millä tavoin se olisi järkevää tehdä. Pilviratkaisujen myötä kapasiteetille on tullut hintaa, jota ei usein tule huomioitua. Kapasiteetin käyttöä pitäisi ohjata sen mukaan, mitä tiedolla tehdään. Onko sen tarkoitus olla koko ajan saavutettavissa vai voiko tiedon siirtää säilytettäväksi toisaalle ja hakea käyttöön tarvittaessa.

Integral tarjoaa asiakkailleen arkistointitilaa S3-palvelustaan, jolloin säilytettävän datan arkistointitila on edullisempaa, kuin aktiivikäytössä oleva pilvikapasiteetti.

Mikäli haluat kuulla lisää Nutanix teknologiasta ja sen mahdollisuuksista tai pilvitallennuskapasiteetista, ole meihin yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää.

 

Lue lisää aiheesta

Moni yritys haluaa hyödyntää omistamaansa dataa, mutta harva oikeasti tekee niin. Käyttämätön ja hyödyntämätön data onkin resurssien hukkaamista. Miten siis rakentaa datakulttuuria yritykseen, jossa halutaan hyödyntää dataa liiketoiminnassa ja sen kehittämisessä?
Vaikka vastuullisuus ja IT ovat kaksi erillistä käsitettä, niillä on tänä päivänä paljonkin yhteistä kosketuspintaa toisiinsa. Vastuullisuuden kolme osa-aluetta (ESG-viitekehys) ovat ympäristö, yhteiskunta (sosiaalinen) ja hallinto.
Data on tärkeää yrityksen liiketoiminnalle, ja sen rooli on kasvanut entisestään digitalisaation myötä. Data auttaa yritystä parempaan päätöksentekoon ja asiakasymmärrykseen, sen avulla on mahdollista tehostaa toimintaa ja saavuttaa kilpailuetua.