IoT

Helppoutta kiinteistön omistajille ja taloyhtiöille älykkäillä IoT-laitteilla

Julkaistu 16.04.2024

Julkisuudessa on puhuttu paljon uudesta pelastuslaista ja siitä että palovaroittimet siirtyvät kiinteistöjen omistajien vastuulle. Pelastusalan keskusliitto on yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa vastikään julkistanut kysymyksiä ja vastauksia siihen, mitä hankinta- ja kunnossapitovastuu tarkoittaa.

Varoittimien hankkiminen ja vastuu siitä on selkeä. Kunnossapitovastuusta on esiintynyt runsaasti erilaisia tulkintoja, joihin on nyt saatu täsmennystä.

”Kunnossapitovastuu tarkoittaa säännöllisen ja suunnitelmallisen huollon ja kunnossapidon järjestämistä palovaroittimille, sekä asukkaan mahdollisiin palovaroittimia koskeviin vikailmoituksiin reagoimisen. Rakennuksen omistajan tulee suunnitella palovaroittimien kunnossapidon järjestelyt ja ohjeistaa asukkaita.”

”Kunnossapitovastuuseen sisältyy yhtiöoikeudellinen valvontavelvollisuus, joka tarkoittaa sitä, että palovaroittimien asennusten, huollon ja kunnossapidon sekä vikailmoituksiin reagoimisen toteutumista seurataan ja mahdollisiin poikkeamiin puututaan tehokkaalla tavalla.”

”Riippumatta siitä, kuka käytännössä toteuttaa palovaroittimien asennukseen ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä, rakennuksen omistajalla on asennuksiin ja kunnossapitoon liittyvä yhtiöoikeudellinen valvontavelvollisuus, jota ei voida ulkoistaa.”

Älykäs IoT-palovaroitin

Integralin tarjoamat älykkäät IoT-palovaroittimet tarjoavat ratkaisun kunnossapidon haasteisiin. Älykkäät palovaroittimet

  • ilmoittavat toimintakunnostaan kerran vuorokaudessa sekä pariston että savukammion osalta
  • ilmoittavat omistajalle, mikä laite on irrotettu paikaltaan

Omistajalla on jatkuvasti käytössä reaaliaikainen tieto palovaroitinkannan tilasta. Kaikkien palovaroittimien tilatiedot ovat helposti katsottavissa yhdestä sovelluksesta. Tiedot poikkeamista tai ylläpitotarpeesta voidaan ohjata suoraan esimerkiksi huoltoyhtiölle.

Asumismukavuuden ja kunnossapidon sujuvuuden varmistaa koko laitteen teknisen 10 vuoden elinkaaren kestävä paristo – ei säännöllisiä käyntejä asunnoissa.

Olosuhdeseurannan yhdistäminen palovaroittimiin

Älykkäisiin palovaroittimiin on liittävissä ominaisuus, jolla laite varsinaisen päätehtävänsä ohella seuraa tilojen lämpötilaa ja suhteellista kosteutta.

Olosuhdeseurannalla voidaan

  • varmistaa asumismukavuus tasaisella ja oikein säädetyllä lämpötilalla
  • säästää lämmityskustannuksissa – oikein säädetty lämpötila on merkittävä mahdollisuus kustannussäästöihin

Palovaroittimiin liitettynä olosuhdeseurannan voi toteuttaa vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää älykkäistä IoT-palovaroittimista. 

Lue lisää aiheesta

Tavalla tai toisella palovaroittimet tulevat nostamaan taloyhtiön kustannuksia, sillä hankinnan lisäksi hoidettavaksi tulevat ylläpitoprosessi ja siihen liittyvät ohjeet, asiakaspalvelurajapinnat ja tehtävät.
Tietoturvan päivitykset eivät ole vain tekninen vaatimus, vaan välttämättömyys. Missä tilassa teidän organisaationne päivitykset ovat?
Tekoälyn käyttöönottaminen yrityksissä vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista useilla eri osa-alueilla. Kokosimme yhteen keskeiset vaatimukset, jotka yritysten tulee ottaa huomioon tekoälyratkaisujen onnistuneessa implementoinnissa. Strateginen suunnittelu...