Yleinen

Henkilöstön fiiliskysely

Julkaistu 16.05.2023

Vinkki Miscrosoft Forms -työkalun hyödyntämiseen!

Jos olette joskus miettineet, kuinka toteuttaa kätevästi ja ilman jatkuvia kuluja henkilöstön pulssin ja fiiliksen mittaaminen, niin ohessa oma mallimme.

Teemme kuukausittain toistuvan kyselyn Forms-työkalun avulla, jolloin keräämme vastaukset viiteen kysymykseen.

Vastaukset annetaan omalla nimellä, mutta vastaamisen voi sallia myös anonyymisti. Meillä vastaukset annetaan nimellä, jotta saamme joka kuukausi dokumentoidusti henkilöstön kommentit omasta hyvinvoinnistaan. Tämä on tärkeää, koska teemme paljon töitä myös etänä ja kohtaamiset ovat harvassa.

Nimellä kerääminen mahdollistaa myös henkilölle itselleen mahdollisuuden tarkastella omia vastauksiaan trendinä eikä pelkästään snapshottina tietyssä tilanteessa.

Vastaukset keräämme yhteen tiimi- ja yritystasolla, jolloin saamme sekä yleiskeskiarvon että kysymyksille omat vastauskeskiarvot. Näin voimme seurata kehitystä kuukausitasolla tiimeittäin ja yritystasolla.

Kyselyn tekeminen on helppoa ja vastaaminen vielä helpompaa. Forms kerryttää vastauksia reaaliajassa ja näyttää vastausten kumulatiivisen keskiarvon. Lisäksi vastukset saa Excel-pohjalle, jos niitä halutaan jatkokäsitellä jossain muualla.

Esimerkki kysymyksestä ja kertyneistä vastauksista:

Fiilismittarin kysely, jossa oma fiilis kerrotaan tähtien määrällä.

Mikäli asiassa heräsi ajatuksia, autamme mielellämme. Muutama asiakkaistamme onkin jo ottanut mallin käyttöönsä. Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää aiheesta

Moni yritys haluaa hyödyntää omistamaansa dataa, mutta harva oikeasti tekee niin. Käyttämätön ja hyödyntämätön data onkin resurssien hukkaamista. Miten siis rakentaa datakulttuuria yritykseen, jossa halutaan hyödyntää dataa liiketoiminnassa ja sen kehittämisessä?
Vaikka vastuullisuus ja IT ovat kaksi erillistä käsitettä, niillä on tänä päivänä paljonkin yhteistä kosketuspintaa toisiinsa. Vastuullisuuden kolme osa-aluetta (ESG-viitekehys) ovat ympäristö, yhteiskunta (sosiaalinen) ja hallinto.
Data on tärkeää yrityksen liiketoiminnalle, ja sen rooli on kasvanut entisestään digitalisaation myötä. Data auttaa yritystä parempaan päätöksentekoon ja asiakasymmärrykseen, sen avulla on mahdollista tehostaa toimintaa ja saavuttaa kilpailuetua.