IoT

Hyvä sisäilma luo viihtyvyyttä

Julkaistu 27.02.2024

Seurannalla voidaan tunnistaa ajoissa alkavia ongelmia

Energian kulutukseen liittyvää lämpötilaseurantaa on helppo täydentää muiden sisäilman laatutekijöiden mittaamisella. Reaaliaikainen tieto hyvästä sisäilman laadusta parantaa viihtyvyyttä ja on olennainen tieto tilojen käyttäjille.

Seurannassa on mukana kaikki muu tärkeä tieto sisäilman olosuhteista:
  • Suhteellinen kosteus
  • Hiilidioksidin määrä
  • Pienhiukkasten määrä
  • Haihtuvat yhdisteet
  • Paine-ero ulkovaipan yli
Laajemmalla sisäilmaseurannalla varmistetaan terveelliset asumisolosuhteet. Sisäilman laadun seurannalla voidaan tunnistaa ja ennaltaehkäistä kiinteistöjen rakenteellisiin vaurioihin johtavia tekijöitä. Sisäilma-antureita on myös helppo viedä tilapäisesti kohteisiin, joissa epäillään olevan poikkeavat olosuhteet.
Sisäilman laadun lisäksi paine-eron seurannalla varmistetaan, että ilmanvaihto toimii oikein eikä rakenteisiin pääse talvikaudella ylimääräistä kosteutta.
 
 

Lue lisää aiheesta

Julkisuudessa on puhuttu paljon uudesta pelastuslaista ja siitä että palovaroittimet siirtyvät kiinteistöjen omistajien vastuulle. Pelastusalan keskusliitto on yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa vastikään julkistanut kysymyksiä...
NIS2-direktiivi astuu voimaan lokakuussa 2024. Organisaation ylimmällä johdolla on vastuu NIS2-direktiivin mukaisista vaatimuksista, joiden noudattaminen takaa kyberturvan vähimmäistason ja yritys välttyy siten valvontaviranomaisten määrittämiltä sanktioilta.
Copilot on tekoälypohjainen tuottavuustyökalu, joka on liitettävissä MS Officen palveluihin. Copilot tuo tekoälyn avuksi arjen tekemiseen. Copilot tulee olemaan varmasti oleellinen osa modernia työn tekemistä,...