Tietoturva

Tietoturvapäivitysten merkitys

Julkaistu 20.05.2024

Olemme jokainen saaneet lukea Helsingin kaupungin joutumisesta verkkorikollisten hyökkäyksen kohteeksi. Syynä näyttäisi olevan päivittämätön palvelin. Tämän kaltaiset tapahtumat laittavat aina miettimään, mikä on oman organisaation tilanne ja miten tällaiset tapahtumat voidaan ennaltaehkäistä.

On varmaa, että tämänkaltaiset tapahtumat eivät lopu. Tietoturvaan ja oman datan suojaamiseen on panostettava koko ajan entistä enemmän.

Miksi päivitykset ovat tärkeitä?

 1. Suojaa haavoittuvuuksilta
  Tietoturvapäivitykset korjaavat ohjelmistoissa ja käyttöjärjestelmissä havaittuja haavoittuvuuksia, joita hakkerit voivat hyödyntää. Joka päivä löydetään uusia tietoturva-aukkoja, ja päivitykset ovat ensimmäinen linja puolustuksessa näitä uhkia vastaan.
 2. Suorituskyvyn ja vakauden parantaminen
  Monet päivitykset sisältävät parannuksia ohjelmiston suorituskykyyn ja vakauteen. Tämä ei ainoastaan tee järjestelmistä turvallisempia, vaan myös tehokkaampia ja luotettavampia käyttää päivittäisissä toiminnoissa.
 3. Yhteensopivuus ja ominaisuudet
  Päivitykset varmistavat, että ohjelmistot pysyvät yhteensopivina uusimpien teknologioiden ja muiden sovellusten kanssa. Tämä takaa sujuvan käyttökokemuksen ja mahdollistaa uusimpien ominaisuuksien hyödyntämisen.

 

Mitä tapahtuu, jos päivityksiä ei tehdä ajoissa?

Pahimmillaan päivitysten laiminlyöminen voi johtaa vakaviin seurauksiin. Hakkerit ja haittaohjelmat voivat hyödyntää suojaamattomia haavoittuvuuksia, mikä voi johtaa tietomurtoihin, tietojen menetykseen tai jopa kiristyshaittaohjelmiin. Yrityksille tämä voi tarkoittaa asiakastietojen vaarantumista, huomattavia taloudellisia tappioita ja maineen menettämistä.

 

Kuinka varmistaa päivitysten ajoissa tekeminen?

 1. Ota käyttöön automaattiset päivitykset
  Useimmat ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät tarjoavat mahdollisuuden ottaa käyttöön automaattiset päivitykset. Tämä on helppo tapa varmistaa, että järjestelmät pysyvät ajan tasalla ilman manuaalista tarkistusta.
 2. Seuraa tietoturvauutisia (mm. Kybersää)
  Pysy ajan tasalla seuraamalla tietoturvauutisia ja -blogeja. Monet yritykset ja tietoturva-asiantuntijat tarjoavat ajankohtaista tietoa uusista uhkista ja päivityksistä.
 3. Käytä luotettavia tietoturvaratkaisuja
  Investoi laadukkaisiin tietoturvaratkaisuihin, jotka tarjoavat reaaliaikaista suojaa ja varoittavat, kun päivityksiä tarvitaan.
 4. Käänny tarvittaessa ammattilaisten puoleen
  Mikäli omassa organisaatiossa ei löydy osaamista tietoturva- asioissa, kannattaa kääntyä palveluja tarjoavan ammattilaisen puoleen asian ratkaisemiseksi. Tänä päivänä on selvä asia, että tiedon suojaaminen on tullut jäädäkseen ja se aiheuttaa enenevässä määrin kustannuksia organisaatioille.

Tietoturvan päivitykset eivät ole vain tekninen vaatimus, vaan välttämättömyys nykymaailmassa, jossa digitaalinen turvallisuus on jatkuvassa vaarassa datan merkityksen kasvaessa. Pidä huolta siitä, että kaikki laitteesi ja ohjelmistosi ovat ajan tasalla, ja kannusta myös kollegoitasi ja ystäviäsi tekemään samoin. Pienellä vaivalla voimme kaikki suojautua paremmin ja nauttia digitaalisen maailman eduista turvallisemmin.

Pysykää turvassa ja päivitettyinä!

 

Lue lisää aiheesta

Kesäkuu on aina ollut innovaation aikaa IT-alalla, eikä tämä vuosi ole siinä poikkeus. Teknologian kehittyessä nopeaa tahtia yrityksille avautuu uusia mahdollisuuksia parantaa prosessejaan ja palvelujaan....
Etätyö on tullut jäädäkseen. Samalla kun se tarjoaa joustavuutta ja uusia mahdollisuuksia työntekijöille, se tuo mukanaan myös merkittäviä kyberturvallisuushaasteita. Etätyön yleistyessä on entistä tärkeämpää ymmärtää...
IoT-antureita löytyy useisiin erilaisiin tarpeisiin. Kokosimme tähän artikkeliin esittelyn erilaisista antureista ja niiden käytöstä sekä IoT-laitteiden hyödyistä ja haasteista.