Tietoturva

Tietoturvaseteli kriittisten alojen yrityksille

Julkaistu 30.11.2022

Nyt on aika kehittää tietoturvaa. Valtioneuvosto jakaa 1.12.2022 alkaen 6 miljoona euroa tukea yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yritysten tietoturvan kehittämiseen ja vahvistamiseen. Tuessa on kaksi eri kokoluokkaa, pienempi tietoturvaseteli on enintään 15 000 euroa yritystä kohden ja suurempi seteli 100 000 euroa.

Mihin tukea voi hakea?

Pienempää tukea yritykset voivat hyödyntää tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön, tietoturvan parantamiseksi tehtävään hankintaan, henkilökunnankouluttamiseen tai muuhun osaamisen kehittämiseen tai muuhun vastaavaan yrityksen tietoturvallisuutta kehittävään toimeen.

Isommassa tuessa on syytä huomioida hankintalaki, joka muun muassa velvoittaa lähtökohtaisesti kilpailuttamaan hankinnat, joiden arvonlisäveroton kokonaisarvo on 60 000 euroa tai enemmän.

Mitkä yritykset voivat hakea tietoturvaseteliä?

Tietoturvaseteli voidaan myöntää Suomeen rekisteröityneille yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille. Tietoturvasetelin tavoitteena on nostaa näiden yritysten tietoturvallisuuden tasoa ja sitä kautta parantaa koko yhteiskunnan kykyä suojautua kyberturvallisuusuhkia vastaan.

Mitkä alat ovat yhteiskunnan kannalta kriittisiä? Lue lisää Kyberturvallisuuskeskuksen sivulta usein kysytyistä kysymyksistä.

Me autamme

Varaa aika puolen tunnin maksuttomaan konsultointiin, niin käydään yhdessä läpi tietoturvatarpeenne ja se, mihin tarkoitukseen yrityksesi voisi tukea hakea.

Tutustu tietoturvapalveluihimme:

Nopeus on valttia

Tukea tietoturvan kehittämiseen voidaan myöntää niin kauan kuin siihen varattua määrärahaa on jäljellä. Varaa siis konsultointiaika mahdollisimman pian.

Lisätietoja:

Valtioneuvoston asetus tietoturvan kehittämisen tuesta

Kyberturvallisuuskeskus

Valtioneuvosto:Valtioneuvostolta tukea yritysten tietoturvan kehittämiseen

Varaa maksuton konsultaatio!

Kartoitamme tietoturvatarpeenne ja teemme suunnitelmat sen kehittämiseksi.

Lue lisää aiheesta

Miltä kuulostaa siisti neuvotteluhuone ilman kaapeleita ja dongleja? Houkuttelevalta, eikö vain!
Vuoden 2023 alkua sävyttää väistämättä käynnissä oleva sota ja siihen linkittyvät seikat, kuten talouden näkymät, resurssien saatavuus ja turvallisuuden tunne. Kun maailmassa on lisäksi käynnissä...
Tietoturvasta ja sen ylläpidosta yrityksessä ei voi näinä päivinä puhua liikaa. Aihe on nyt erittäin ajankohtainen asia paitsi maailmantilanteen, myös työelämän muutoksen myötä. Lyhyesti sanottuna...