Tietoturva

Valtio tukee yritysten tietoturvaa tietoturvasetelillä

Julkaistu 22.11.2022

Valtioneuvosto on antanut asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta, eli tietoturvasetelistä

Yritysten tietoturva nähdään myös valtionhallinnon toimesta tärkeäksi kehittämisen osa-alueeksi. Setelin tarjoaman määräaikaisen rahallisen tuen avulla yritykset voivat kehittää omia kyberturvallisuuden osa-alueitaan ja kehittää omaa tietoturvaosaamistaan.

Kenelle tietoturvaseteli on suunnattu?

Tietoturvaseteli on suunnattu yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille. Tukea voi hyödyntää esimerkiksi tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön tai henkilökunnan osaamiseen ja kouluttamisen kehittämiseen.

Tuessa on kaksi eri kokoluokkaa. Pienempi seteli on 15 000 euroa yritystä kohden ja suurempi seteli 100 000 euroa. Suurempi seteli on tarkoitettu uhkamallinnuksiin sekä hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden perusteella tarvittaviin välittömiin toimiin tietoturvan parantamiseksi.

Suuremmalla tietoturvasetelillä yritykset voivat kattaa 70 prosenttia tietoturvaprojektin kuluista. Omavastuuosuus on tällöin 30 prosenttia. Pienemmässä setelissä ei ole tällä tietoa omavastuuosuutta.

Lisätietoa tietoturvasetelistä

Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka syntyvät hakemuksen jättämisen jälkeen ja viimeistään 31.12.2024. Tuki on tarkoitettu Suomessa rekisteröidyille yhtiöille ja se voidaan kohdistaa toimiin, joilla tietoturvaa parannetaan Suomessa. Rahaa projektiin on myönnetty lisätalousarviossa kuusi (6) miljoonaa euroa, ja tukia voidaan myöntää niin kauan kuin rahaa riittää. Kohdeyritykselle tukea voidaan myöntää vain kerran.

Tietoturvaseteliä voi hakea 1.12.2022 alkaen Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta. Lue lisää Valtioneuvoston sivuilta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut videon Mikä on tietoturvaseteli? Katso video tästä.

 

Tutustu tietoturvapalveluihimme tästä.

Lue lisää aiheesta

Miltä kuulostaa siisti neuvotteluhuone ilman kaapeleita ja dongleja? Houkuttelevalta, eikö vain!
Vuoden 2023 alkua sävyttää väistämättä käynnissä oleva sota ja siihen linkittyvät seikat, kuten talouden näkymät, resurssien saatavuus ja turvallisuuden tunne. Kun maailmassa on lisäksi käynnissä...
Tietoturvasta ja sen ylläpidosta yrityksessä ei voi näinä päivinä puhua liikaa. Aihe on nyt erittäin ajankohtainen asia paitsi maailmantilanteen, myös työelämän muutoksen myötä. Lyhyesti sanottuna...