IT-palvelut

Vastuullisuus ja kierrätys – vinkit kierrätykseen

Julkaistu 17.04.2023

Lojuuko yrityksessänne vanhoja IT-laitteita, puhelimia, kaapeleita ja koneita?

Elektroniikkajäte on maailman nopeimmin kasvava jätemuoto. Kyse ei ole pelkästä käyttöelinkaaren jälkeen kertyvästä jätteestä, vaan jopa 80 % ympäristövaikutuksista syntyy jo tuotannon aikana.

Laitteiden kierrätys tarkoittaa käytettyjen tai vanhentuneiden laitteiden uudelleenkäyttöä tai -jalostamista sen sijaan, että ne heitettäisiin pois ja päätyisivät kaatopaikalle. Tämä on tärkeää, sillä monet laitteet sisältävät arvokkaita materiaaleja, jotka voidaan kierrättää ja hyödyntää uudelleen. Uusiokäyttö on kaikkein ekologisin kierrätystapa.

Lisäksi vanhojen laitteiden ja tarvikkeiden varastointi on epäekologista sekä materiaalien että resurssien tuhlausta. Lisäksi on hyvä tunnistaa, että vanhat akut ovat myös tulipaloriski.

Kannustamme kaikkia asiakkaitamme kierrättämään vanhat laitteensa

Tässä muutama kierrätysvinkki:

  1. Kierrätyspisteet: monella myymälällä on kierrätyspiste, johon laitteet voi palauttaa
  2. Kierrätyslaitokset: kierrätyslaitokset tarjoavat palveluita sekä laitteiden että puhelimien kierrätykseen
  3. Kierrätyskeskukset: kierrätyskeskukset myyvät ja huoltavat käytettyjä laitteita, jotka ovat vielä toimintakuntoisia
  4. Lahjoittaminen: käytettyjen, toimivien laitteiden lahjottaminen niitä tarvitseville.

Olipa valittu kierrätystapa mikä tahansa, on aina syytä varmistua siitä, että myös laitteen mukana oleva tieto hävitetään turvallisesti.

Kierrättäminen on osa vastuullisen yrityksen toimintamallia. Ilmasto on meidän kaikkien yhteinen asia.

Mikäli asia askarruttaa tai mietityttää omassa organisaatiossanne, autamme mielellämme. Järjestämme kierrätyksen omien kierrätyskumppaneidemme kautta niin halutessanne. 

Lue lisää aiheesta

Tavalla tai toisella palovaroittimet tulevat nostamaan taloyhtiön kustannuksia, sillä hankinnan lisäksi hoidettavaksi tulevat ylläpitoprosessi ja siihen liittyvät ohjeet, asiakaspalvelurajapinnat ja tehtävät.
Tietoturvan päivitykset eivät ole vain tekninen vaatimus, vaan välttämättömyys. Missä tilassa teidän organisaationne päivitykset ovat?
Tekoälyn käyttöönottaminen yrityksissä vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista useilla eri osa-alueilla. Kokosimme yhteen keskeiset vaatimukset, jotka yritysten tulee ottaa huomioon tekoälyratkaisujen onnistuneessa implementoinnissa. Strateginen suunnittelu...