IT-palvelut

Vastuullisuus ja kierrätys – vinkit kierrätykseen

Julkaistu 17.04.2023

Lojuuko yrityksessänne vanhoja IT-laitteita, puhelimia, kaapeleita ja koneita?

Elektroniikkajäte on maailman nopeimmin kasvava jätemuoto. Kyse ei ole pelkästä käyttöelinkaaren jälkeen kertyvästä jätteestä, vaan jopa 80 % ympäristövaikutuksista syntyy jo tuotannon aikana.

Laitteiden kierrätys tarkoittaa käytettyjen tai vanhentuneiden laitteiden uudelleenkäyttöä tai -jalostamista sen sijaan, että ne heitettäisiin pois ja päätyisivät kaatopaikalle. Tämä on tärkeää, sillä monet laitteet sisältävät arvokkaita materiaaleja, jotka voidaan kierrättää ja hyödyntää uudelleen. Uusiokäyttö on kaikkein ekologisin kierrätystapa.

Lisäksi vanhojen laitteiden ja tarvikkeiden varastointi on epäekologista sekä materiaalien että resurssien tuhlausta. Lisäksi on hyvä tunnistaa, että vanhat akut ovat myös tulipaloriski.

Kannustamme kaikkia asiakkaitamme kierrättämään vanhat laitteensa

Tässä muutama kierrätysvinkki:

  1. Kierrätyspisteet: monella myymälällä on kierrätyspiste, johon laitteet voi palauttaa
  2. Kierrätyslaitokset: kierrätyslaitokset tarjoavat palveluita sekä laitteiden että puhelimien kierrätykseen
  3. Kierrätyskeskukset: kierrätyskeskukset myyvät ja huoltavat käytettyjä laitteita, jotka ovat vielä toimintakuntoisia
  4. Lahjoittaminen: käytettyjen, toimivien laitteiden lahjottaminen niitä tarvitseville.

Olipa valittu kierrätystapa mikä tahansa, on aina syytä varmistua siitä, että myös laitteen mukana oleva tieto hävitetään turvallisesti.

Kierrättäminen on osa vastuullisen yrityksen toimintamallia. Ilmasto on meidän kaikkien yhteinen asia.

Mikäli asia askarruttaa tai mietityttää omassa organisaatiossanne, autamme mielellämme. Järjestämme kierrätyksen omien kierrätyskumppaneidemme kautta niin halutessanne. 

Lue lisää aiheesta

Moni yritys haluaa hyödyntää omistamaansa dataa, mutta harva oikeasti tekee niin. Käyttämätön ja hyödyntämätön data onkin resurssien hukkaamista. Miten siis rakentaa datakulttuuria yritykseen, jossa halutaan hyödyntää dataa liiketoiminnassa ja sen kehittämisessä?
Vaikka vastuullisuus ja IT ovat kaksi erillistä käsitettä, niillä on tänä päivänä paljonkin yhteistä kosketuspintaa toisiinsa. Vastuullisuuden kolme osa-aluetta (ESG-viitekehys) ovat ympäristö, yhteiskunta (sosiaalinen) ja hallinto.
Data on tärkeää yrityksen liiketoiminnalle, ja sen rooli on kasvanut entisestään digitalisaation myötä. Data auttaa yritystä parempaan päätöksentekoon ja asiakasymmärrykseen, sen avulla on mahdollista tehostaa toimintaa ja saavuttaa kilpailuetua.