IoT

IoT pölynhallinnan apuna

Julkaistu 26.04.2023

Sisäilman pienhiukkaset ovat monella työpaikalla tekijä, joka vaikuttaa sekä työturvallisuuteen että työssä viihtyvyyteen. Työturvallisuuden näkökulmasta tärkeimmät seurattavat pienhiukkaset ovat kvartsi- ja kovapuupöly.

Rakennustyömaalla on monia töitä, joissa betonista, sementistä, laasteista tai tiilestä lähtöisin olevaa pölyä vapautuu hengitysilmaan. Tärkeimpiä pölynhallinnan keinoja ovat

  • pölyhaitan syntymisen estäminen esim. materiaalivalinnoilla
  • pölyn leviämisen estäminen työpisteiltä ja pinnoilta – keinoina esim. siivous, ilmanvaihdon tehostaminen ja tilojen osastointi
  • henkilönsuojainten käyttö

Tärkeimpiä seurattavia ovat PM 1 ja PM 2,5 eli halkaisijaltaan 1 ja 2,5 µm kokoiset pienhiukkaset, jotka pienestä koostaan johtuen kulkeutuvat syvälle keuhkoihin.

IoT-pienhiukkasanturi tarjoaa helpon keinon pienhiukkaspitoisuuksien jatkuvaan seurantaan ja raportointiin. IoT-anturin tuottamaa mittaustietoa voidaan täydentää laskennalla, joka kertoo pölylle altistumisen työaikana – tätä voidaan verrata viranomaisten antamiin raja-arvoihin.

Yhteyshenkilömme kertovat lisää IoT:n mahdollisuuksista pölynhallinnassa ja muussa olosuhdeseurannassa. Ollaan yhteydessä!

Lue lisää aiheesta

Teknologisen ympäristön nopea muutos aiempaa monimutkaisemmaksi vaatii yrityksiltä sekä ihmisten osaamisen että tekemisen päivittämistä. Liiketoiminnan kasvu ja menestys nojaavat yhä vahvemmin teknologian hyödyntämiseen.
Palvelunestohyökkäys on tietoturvahyökkäys, jossa hyökkääjän tavoitteena on estää verkkopalvelun, -sivuston tai -resurssin toiminta ylikuormittamalla sitä liikenteellä. Tämä tapahtuu tyypillisesti lähettämällä valtava määrä palvelupyyntöjä samanaikaisesti useilta...
Älykkäät IoT-palovaroittimet tarjoavat täysin uuden tason paloturvallisuuden ja palovaroittimien toimintakunnon päivittäiseen seurantaan vaivattomasti.