Ajankohtaista

Sujuva tiedon virtaaminen tehostaa datan hyödyntämistä

Sujuva tiedon virtaaminen mahdollistaa datan hyödyntämisen helpommin.

Data ja sen tehokas hyödyntäminen ovat keskeisiä yrityksille. Tiedon syöttäminen vain kerran ja manuaalisten vaiheiden vähentäminen datan käsittelyssä lisäävät paitsi työtyytyväisyyttä myös tehokkuutta.

Datan monimuotoisuus ja hallinta

Tiedon kulku sekä järjestelmästä toiseen että rajapintojen yli mahdollistaa datan käyttämisen tuotannontekijänä. Yritysten järjestelmäkartta muodostuukin usein eri osa-alueiden käytössä olevista järjestelmistä. Järjestelmien välillä on riippuvuuksia – tieto virtaa järjestelmästä toiseen rikastuen matkalla lisätiedoilla tai hallituilla muutoksilla. Samalla se asettaa vaateita datan muotoilulle. Datalähteitä on useita ja se puolestaan lisää datalähteiden monimuotoisuutta.

Tietovirtojen hallinta ja tietojärjestelmien kuvaaminen

Tunnistamalla ja luokittelemalla käytössä olevat järjestelmät, kuvaamalla tietovirrat ja identifioimalla master data -lähteet yrityksen datanhallinta on jo pitkällä.

Tämä kaikki on linkitettävä yrityksen tietoturvan toteuttamiseen. Jokainen rajapinta on samalla hyökkäyspinta järjestelmiin. Tietoturvallinen ja hallittu toteutus integraatioissa on erityisen tärkeä asia. Sekään ei vielä riitä.

Datan luokitus ja palautumissuunnitelmat

Lisäksi on hyvä miettiä järjestelmien luokituksen (kriittinen, tärkeä, hyödyllinen) lisäksi järjestelmien palautumissuunnitelma osana tietoturvasuunnitelmaa. Sen pitäisi kertoa, miten ja minkä aikainen data palautetaan mahdollisen epäjatkuvuustilanteen yhteydessä.

Tietovirtojen ja tietojärjestelmien kuvaaminen auttaa kokonaisuuden tunnistamisessa ja hallinnassa. Datan roolin kasvaessa yritysten pääomana tiedon hallinan rooli korostuu organisaation osaamisena.

Miten nämä asiat ovat teidän organisaatiossanne kuvattuina? Ovatko järjestelmät luokiteltu ja tietovirrat kuvattu? Jos asia kiinnostaa, autamme mielellämme asian käsittelyssä. 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy aina ajan tasalla

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vuoden 2024 alusta voimaan astunut pelastuslaki tuo merkittäviä muutoksia paloturvallisuuden varmistamiseen. Uuden lain mukaan asuntojen palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuu siirtyy asukkailta kiinteistön omistajille, kuten taloyhtiöille,
IoT-maailma (esineiden Internet) kehittyy jatkuvasti. Uusia innovaatioita ja sovelluksia syntyy kiihtyvällä tahdilla. Tässä artikkelissa esittelemme IoT:n viimeisimmät kuulumiset ja ajankohtaiset trendit, jotka muokkaavat IoT:n tulevaisuutta.