Ajankohtaista

IoT apuna kiristyneisiin pölynhallinnan vaatimuksiin rakennuksilla

Pienhiukkaspitoisuuksien seuranta IoT-laitteilla

Vuoden 2020 alusta voimaan tullut Valtioneuvoston uusi asetus kiristää pölynhallinnanvaatimuksia. Rakentamisen toimialalla erityisen merkityksellistä on piidioksidipöly, joka on asetuksessa luokiteltu syöpävaaralliseksi aineeksi. Piidioksidia elikvartsia esiintyy tavallisessa rakennuspölyssä. Useimmilla rakennusalalla toimivilla yrityksillä on velvollisuus ylläpitää rekisteriä työntekijöistä, jotka työssään altistuvat haitallisille aineille.

Pölynhallintaan voi parhaiten vaikuttaa aktiivisella siivoamisella koko rakentamisen aikana. Lisäksi pölyttömien työmenetelmien käyttämisellä saavutetaan tuloksia.

Pienhiukkaspitoisuuksien seuranta rakentamisen aikana tarjoaa mahdollisuuden toteutettujen pölynhallintatoimenpiteiden vaikutusten arviointiin. IoT-laitteilla on helppoa ja edullista toteuttaa pienhiukkaspitoisuuksien seuranta rakentamisen eri vaiheissa. Tavallisimmin seurattavat PM 1, PM 2,5 ja PM 10 hiukkaspitoisuudet onnistuvat yhdellä anturilla. Laitteet ovat paristokäyttöisiä, joten niiden asentaminen ja käyttö on työmailla yksinkertaista.

Pitoisuuksien seuranta antaa työmaan vastuuhenkilöille konkreettisen välineen seurata pölynhallintatoimenpiteiden vaikutuksia. Lisäksi mittauksilla saadaan koko rakentamisen ajan olosuhteet dokumentoitua. Yritystasolla mittausdatan kerääminen tarjoaa mahdollisuuden eri käytäntöjen vaikuttavuuden vertailuun ja toiminnan kehittämiseen parhaita käytäntöjä omaksumalla.

Asetukseen onkirjattu seurannasta: “Työnantajat ovat velvollisia arvioimaan ja seuraamaantyöntekijöiden altistusta säännöllisesti. Jos työntekijöiden altistumistasyöpäsairauden vaaraa aiheuttaville tekijöille tai perimää vaurioittaville aineille ei voida muutoin luotettavasti arvioida, työnantajan on suoritettavatyöpaikalla säännöllisesti työhygieenisiä mittauksia ja työntekijöidenbiologisia altistumismittauksia”.

Omalla proaktiivisella seurannalla voi kehittää pölynhallintaa ja valmistautuamahdollisiin viranomaisten toteuttamiin seuranta ja raportointimääräyksiin. IoT tarjoaa tähän ja muuhun olosuhdeseurantaan valmiit välineet.

Tutustu IoT tuotteisiimme tästä.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy aina ajan tasalla

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vuoden 2026 alusta lähtien on taloyhtiöiden vastuu varmistaa, että kaikissa asunnoissa on toimivat palovaroittimet. Lain tavoitteena on lisätä ihmisten turvallisuutta ja selkeyttää palovaroittimiin liittyviä vastuita.
Vuoden 2026 alusta lähtien on taloyhtiöiden vastuu varmistaa, että kaikissa asunnoissa on toimivat palovaroittimet. Tämä muutos pelastuslaissa korostaa taloyhtiöiden vastuullisuutta asukkaiden turvallisuuden varmistamisessa. Uudistus tarjoaa

Kiva kun kävit, mutta ethän mene vielä!

Tarjoamme teille nyt maksuttoman kartoituksen – varaa siis aika ja katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa yritystäsi!

Tai

Tilaa uutiskirjeemme alta, niin pysyt aina ajan tasalla, mitä alalla tapahtuu.