Kun taloustilanteen ennusteet osoittavat taantuman suuntaan, alkaa helposti etsiä säästökohteita. Pelkän energian säästämisen lisäksi säästöjä voi hakea myös IT-ympäristön rakenteesta. IT-ympäristö on elintärkeä osa yrityksen arkipäivän toimintaa. Järjestelmien ja laitteiden toimimattomuus näkyvät välittömästi arjessa. Miten voi varmistaa, että oman yrityksen IT-ympäristö on kustannustehokas?
Asiaa voi lähestyä eri näkökulmista ja samalla kirkastaa myös itselle, mitä IT-ympäristöltä odottaa.
- Tunnista arjen toiminta: mikä on oman työn hinta verrattuna kumppanilta hankittuun palveluun? Minkä verran on kustannustehokasta ja järkevää tehdä itse asioita, jotka voisi ostaa kumppanilta? Kumppani voi hoitaa työn nopeammin ja kustannustehokkaammin, kuin se on mahdollista sisäisesti hoitaa.
- Määrittele oman organisaatiosi kriittisimmät asiat. Panostamalla kriittisimpien asioiden toimivuuteen ja ennakoimiseen vältetään valtaosa IT:n aiheuttamista harmeista ja toimintakatkoksista.
- Piilokulut pois. Onko yritykseen kertynyt ajan kuluessa piilokuluja tai varjo-IT:tä Henkilömuutokset ovat usein taitekohtia, jolloin vanhoja lisenssejä jää kummittelemaan.
- Kumppanit. Käytättekö yhden luukun periaatetta IT-asioissa vai onko käytössä laaja joukko eri toimijoita ja kumppaneita? Usein omaa työaikaa kuluu asioiden hoitamiseen usean eri tahon kanssa ja näin kokonaiskustannus kohoaa huomaamatta korkeammaksi. Asioiden keskittäminen yleensä kannattaa.
- Arkkitehtuuri. Miten yrityksen IT-arkkitehtuuri on toteutettu ja ovatko ratkaisut ajan tasalla? Onko erillisiä palvelimia vai onko ne jo virtualisoitu pilveen? Entä tietoturva tai pääsynhallinta? Ovatko käytössä olevat ratkaisut juuri oikeat yritykselle? Eihän käytössä ole päällekkäisiä ominaisuuksia, joista kaikista maksetaan? Energiankulutuksen lisäksi myös ratkaisut on hyvä välillä tarkastella läpi. Tulokset voivat yllättää.
IT:n toteuttamisen teknologia kehittyy huimaa vauhtia. Samoin sen ympärillä tarjottavat palvelut.
Autamme teitä mielellämme kartoituksen suorittamisessa.