Ajankohtaista

Viisi vinkkiä hyvään työelämänhallintaan

Hyvinvoiva yritys, työhyvinvointi ja toimiva työyhteisö varmistavat Työterveyslaitoksen mukaan organisaation menestyksen. Kun eri osa-alueet toimivat hyvin yhteen, työelämä on yksilön näkökulmasta helpompi hallita. Tämä tukee työntekijän, ja samalla koko yrityksen, hyvinvointia.

Työelämän hallinta ja työhyvinvointi ei ole vain HR:n osa-aluetta, vaan siihen vaikuttavat myös teknologinen perusinfra, jolla ihmiset toteuttavat työtään. Perusinfra ja sen päälle rakennetut prosessit sekä toimintamallit tukevat henkilöstön työelämän hallintaa, kun ne on suunniteltu ja toteutettu hyvin. 

Viisi työelämän hallintaan vaikuttavaa osa-aluetta

Työelämän hallintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat osa-alueet:

  1. Käytössä oleva teknologia ja data
    • Kuinka käytössä olevat ratkaisut tukevat työntekoa? Onko toimintamallit sopeutettu teknologiaan vai tukeeko teknologia toimintamalleja? Tunnistetaanko data, datavirrat, datan omistajuus ja hyödynnetäänkö dataa automaation, integraatioiden tai tekoälyn käytön mahdollistajana?
  2. Vuorovaikutus ja kommunikointi
    • Miten yrityksen ratkaisut tukevat henkilöstön vuorovaikutusta ja mahdollistavat sen joustavasti. Ovatko kanavat hyvin saavutettavissa vai katoaako kommunikointi kahden välisiin keskusteluihin? Miten toimintamallit tukevat etätyön tekijöiden mukaan ottoa ja kuinka hyvin teknologiaa osataan hyödyntää alustana? Uusi tietämys ja osaaminen syntyvät vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Kommunikointi on ehdoton edellytys uudistumiselle ja tiedon hyödyntämiselle.
  3. Turvallisuus
    • Turvallisuus on tunne, mutta yrityksessä ja henkilöstössä se on myös tekoja. Kuinka hyvin yrityksen tietoturva on järjestetty, miten ihmiset osaavat siihen liittyvät asiat entä miten tietosuoja-asiat tunnistetaan? Koska turvallisuus on paljon tunnetta, tietäminen on avainroolissa. Miten tietoturva ja -suoja ovat osana arjen työtä? Miten turvallinen olo henkilöstöllä on? Ovatko vastuut ja roolit selvillä? Seuraavatko johtoryhmä ja hallitus tietoturvan toteutumista?
  4. Ajankäyttö ja tuottavuus
    • Jokainen meistä haluaa olla hyvä työntekijä. Kuinka hyvin omassa yrityksessänne on työntekijöillä tiedossa omaa toimintaa seuraavat mittarit ja tulokset päivä-, viikko- ja kuukausitasolla? Miten henkilöstön ajankäyttö jakautuu eri työtehtävien kesken ja miten he voivat itse siihen vaikuttaa? Ajankäytön suunnittelu ja näkyväksi tekeminen on usein ensimmäinen askel kohti tuloksellisuuden parantamista. Aihe liittyy läheisesti dataan ja hyödyntämiseen. Mitä dataa henkilöstölle tarjotaan oman tekemisen ja toiminnan suunnitteluun ja ohjaamiseen? Osana tätä aluetta puhutaan yrityskulttuurista. Miten avointa datan hyödyntäminen on ja onko siinä kehittävää?
  5. Talous ja raha
    • Jokainen yritys elää kilpaillussa toimintaympäristössä. Teknologisen kehityksen vauhti on tällä hetkellä huimaa muun muassa tekoälyn osalta, ja uusia ratkaisuja tulee koko ajan markkinoille. Kuinka tehdä kehitystyö siten, että ratkaisut myös tuottavat, joko suoraan säästöinä tai uusien toimintamallien mahdollistajana? Tänä päivänä teknologia, data ja ihmiset kuuluvat saumattomasti yhteen. Varmaa on, että tekemättä mitään, jää varmasti jälkeen muista. 

Edellä esitettyjen osa-alueiden tasapaino mahdollistaa työelämän hallinnan tasapainon. Työhyvinvointi vaikuttaa merkittävästi ihmisten työn tekemisen tuloksellisuuteen.

Me Integralilla puhumme työelämänhallinnasta, eli siitä, miten teknologian, datan ja ihmisten avulla voimme rakentaa parempaa työelämää meille kaikille. Sama kääntäen, huonosti suunnitellut ja henkilöstöä kuormittavat ratkaisut ovat varma keino nakertaa hyvää työelämänhallintaa.

Missiomme on rakentaa parempaa työelämänhallintaa. Kerromme siitä mielellämme lisää – ota yhteyttä!

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy aina ajan tasalla

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kotimaisen työn merkitys on meille kaikille tärkeä. Tarjoamalla työtä vahvistamme alueemme taloutta ja työllisyyttä, ja vaikutukset ulottuvat laajalle. Myös yhteiskunta saa verotuloja.
Tekoälyn eettiset ohjeet ovat organisaatioille tärkeä työkalu, jolla voidaan varmistaa käyttöön liittyvä kulttuuri, teknologian vastuullinen käyttö ja minimoida mahdollisia riskejä. Mutta mitä tekoälyn eettiset ohjeet

Kiva kun kävit, mutta ethän mene vielä!

Tarjoamme teille nyt maksuttoman kartoituksen – varaa siis aika ja katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa yritystäsi!

Tai

Tilaa uutiskirjeemme alta, niin pysyt aina ajan tasalla, mitä alalla tapahtuu.